Ποιες Χώρες Παράγουν τα Περισσότερα Αυτοκίνητα Ετησίως;

Η αυτοκινητοβιομηχανία επλήγη τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που επηρέασε κάθε έκφανση καταναλωτισμού στις ανεπτυγμένες χώρες. Ωστόσο, δείχνει πλέον να ανακάμπτει και να βαδίζει με σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πολλές είναι οι χώρες που υπερηφανεύονται ως προς την κατασκευή ποιοτικών, αλλά και πολυάριθμων αυτοκινήτων. Πού βρίσκεται η αλήθεια όμως;

Ποιες είναι λοιπόν οι χώρες που κατασκευάζουν το μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων μέσα σε ένα χρόνο;

Κίνα

Η υπερδύναμη της Κίνας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το έτος 2015 η Κίνα κατασκεύασε 24.503.326 αυτοκίνητα. Τα περισσότερα από αυτά ήταν αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, ενώ περίπου 3 ½ εκατομμύρια οχήματα εμπορικής χρήσης κατασκευάστηκαν στη χώρα. Και στην Ελλάδα η δημοτικότητα των αυτοκινήτων με προέλευση από την Κίνα είναι σταθερή, με πολλές μάρκες να παραμένουν αγαπημένες των Ελλήνων.

ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έπονται στη λίστα με τις χώρες που κατασκευάζουν τα περισσότερα αυτοκίνητα. Είναι απορίας άξιο πώς τόσα πολλά αυτοκίνητα με παραγωγή στις ΗΠΑ παραμένουν στη χώρα. Οι εξαγωγές δηλαδή των ΗΠΑ είναι περιορισμένες, με τους ντόπιους καταναλωτές να προτιμούν τα εγχώρια αυτοκίνητα για την κάλυψη των αναγκών τους.

Γερμανία

Κι εδώ έχουμε μια πραγματική υπερδύναμη, ιδιαίτερα όταν συγκρίνουμε τη Γερμανία με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Μάρκες όπως η Mercedes Benz και η Volkswagen αποτελούν ναυαρχίδες για την αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας. Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, οι πωλήσεις των γερμανικών αυτοκινήτων παραμένουν ικανοποιητικές με προοπτικές ανέλιξης.

Ιαπωνία

Η Ιαπωνία με την τεχνολογική πρόοδο που επιδεικνύει επί σειρά ετών δεν θα μπορούσε να λείπει από τις χώρες που κατασκευάζουν τα περισσότερα αυτοκίνητα. Είναι ωστόσο αποθαρρυντικό το γεγονός ότι υπήρξε η μοναδική χώρα το 2015 που παρήγαγε λιγότερα αυτοκίνητα από τις περασμένες χρονιές. Η ανοδική της πορεία όμως τα επόμενα χρόνια αποτελεί βάση για αισιοδοξία.

Ινδία

Η Ινδία για κάποιους αποτελεί έκπληξη. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Στην Ινδία οι ανάγκες για αυτοκίνητα είναι πραγματικά τεράστιες. Γι’ αυτό και έχει κριθεί απαραίτητη η στήριξη των εγχώριων βιομηχανιών, με σκοπό την μερική κάλυψη των αναγκών των πολιτών. Ως εκ τούτου, η Ινδία αποτελεί εδώ και χρόνια τη χώρα με τον υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης σε αυτό το νευραλγικό τομέα.

Νότια Κορέα

Δε μιλάμε για την αυτοκρατορία του Κιμ Γιονγκ Ουν! Αντιθέτως, στη Νότια Κορέα απαντάται μία σημαντική αύξηση στην κατασκευή αυτοκινήτων από το 2015 που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η τεχνογνωσία και οι προηγμένες δομές ενθαρρύνουν την κατασκευή οχημάτων παντός τύπου. Το πιο γνωστό φυσικά αυτοκίνητο από τη Νότιο Κορέα δεν είναι άλλο από το Hyundai.

Όπως βλέπετε, υπάρχουν αρκετές επιλογές κατασκευαστών αυτοκινήτων παγκοσμίως. Φυσικά και η λίστα δεν εξαντλείται εδώ. Στην Ευρώπη θα βρει κανείς εξαιρετικά αυτοκίνητα από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες για την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με κύριους άξονες την πράσινη οδήγηση και τον οικολογικό χαρακτήρα των νέων αυτοκινήτων, οι κατασκευαστές πλέον προσπαθούν να συνδυάσουν την άνεση, το στυλ, τον πρακτικό χαρακτήρα αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος σε τέλεια αρμονία για βέλτιστη απόδοση!