Συμβουλές για την οικονομική αποκατάσταση χρημάτων για το 2019

Με τις υπερβολές των εορταστικών διακοπών της εποχής σας, το Νέο Έτος αντιπροσωπεύει την ιδανική ευκαιρία να ξαναγυρίσετε τα οικονομικά σας, ξεκινώντας με την εφαρμογή αυτών των απλών συμβουλών εξοικονόμησης χρημάτων στη Ρουμανία(RO).

1. Ορίστε τον οικονομικό σας στόχο
Ο Ιανουάριος είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλογιστείτε τα επιτεύγματά σας κατά τη διάρκεια του 2018 και να ορίσετε νέους οικονομικούς στόχους για το επόμενο έτος. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την εξόφληση χρεών, την εξοικονόμηση προς μια κατάθεση σε ένα σπίτι ή ακόμα και την αναζωογόνηση των συνταξιοδοτικών σας αποταμιεύσεων.

2. Επαναξιολογήστε τον προϋπολογισμό σας
Η δίαιτα σε πολλούς ανθρώπους αρχίζει τον Ιανουάριο, επειδή επιβαρύνονται με λίγο βάρος κατά τη διάρκεια των διακοπών και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη ζωή τους, και ο προϋπολογισμός αποτελεί επίσης μια σημαντική άσκηση για το κόψιμο του λίπους από τα οικονομικά σας.

3. Επιστρέψτε τα χρήματα
Ως μέρος της διαδικασίας κατάρτισης του προϋπολογισμού σας, θα πρέπει να αναζητήσετε τυχόν πλεονάζοντα κεφάλαια ή επιδοτήσεις και αυξήσεις μισθών προς την εξάλειψη του χρέους, καθώς η ταχύτερη αποπληρωμή του χρέους σας θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει σημαντικά ποσά στις αποπληρωμές με την πάροδο του χρόνου. Ξεκινήστε δημιουργώντας μια στρατηγική χρέους που θα σας βοηθήσει να εξοφλήσετε τα χρέη σας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτό σημαίνει προτεραιότητα στα χρέη σας με τη σειρά των πιο ακριβών, ανάλογα με το ενδιαφέρον που χρεώνεται στο χρέος – συνήθως ξεκινώντας με το δαπανηρό βραχυπρόθεσμο χρέος στις πιστωτικές κάρτες, ακολουθούμενο από λιγότερο ακριβά δάνεια σε αυτοκίνητα και σπίτια.

4. Ελέγξτε την τιμή σας για βραχυπρόθεσμη ασφάλιση
Μια απλή, αλλά συχνά ξεχασμένη, μέθοδος για τη μείωση του κόστους είναι η επανεξέταση της βραχυπρόθεσμης ασφαλιστικής κάλυψης και του κόστους κάθε χρόνο. Αυτό σημαίνει να συγκρίνετε διαφορετικούς παρόχους, καθώς και να ελέγχετε ότι τα αυτοκίνητα, το σπίτι και το σπίτι σας εξακολουθούν να είναι ασφαλισμένα για τα σωστά ποσά. Ενώ είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε υποσφαλισμένοι, είναι εξίσου σημαντικό να ελέγξετε ότι δεν είστε υπερβολικά ασφαλισμένοι.

5. Διαχείριση των σχολικών τελών με σύνεση
Τα περισσότερα σχολεία προσφέρουν συνήθως έκπτωση μεταξύ τεσσάρων και επτά τοις εκατό για πρόωρη εξόφληση. Ωστόσο, θεωρείτε επίσης ότι επιλέγοντας μηνιαίες πληρωμές, το παιδί σας λαμβάνει βασικά την εκπαίδευση ενός έτους και δεν θα να χρεωθούν τυχόν πρόσθετοι τόκοι για το οφειλόμενο ποσό – το μηνιαίο κόστος θα παραμείνει το ίδιο, πράγμα που μοιάζει σχεδόν με τη λήψη άτοκου δανείου.

6. Βελτιστοποιήστε τις φορολογικές υποθέσεις σας
Με την φορολογική περίοδο του Φεβρουαρίου σύντομα, τα υψηλά εισοδήματα και οι προσωρινά μισθωτοί θα πρέπει επίσης να εξετάσουν την αναζήτηση επαγγελματικών φορολογικών συμβουλών για τη βελτιστοποίηση της φορολογικής τους αποτελεσματικότητας, για παράδειγμα αξιοποιώντας στο μέγιστο τις επιτρεπόμενες κρατήσεις για εισφορές σε αποταμιεύσεις πριν από το τέλος του οικονομικού έτους.

7. Εξετάστε το χρονοδιάγραμμα αγοράς νέου οχήματος
Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα νέο όχημα, θυμηθείτε ότι μπορεί να είναι πιο ωφέλιμο να αγοράσετε στις αρχές του 2019 παρά αργότερα στο χρόνο. Αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα νέο όχημα και ο προϋπολογισμός σας επιτρέπει, μπορεί να είναι πιο ωφέλιμο να αγοράσετε νωρίτερα το χρόνο παρά αργότερα, ή ακόμα και αξίζει να περιμένετε μέχρι τις αρχές του 2020.